1.0 Penghantaran pek anda

Proses penghantaran akan dilakukan dalam tempoh 1-2 hari bekerja setelah penerimaan pembayaran. Kami menggunakan servis syarikat kurier Poslaju/Ninjavan/GDEX untuk seluruh Malaysia manakala EMS Express untuk penghantaran antarabangsa dengan menggunakan nombor penjejak. Sekiranya anda lebih suka penghantaran melalui Kurier Lain dengan tandatangan yang diperlukan, kos tambahan akan dikenakan, jadi sila hubungi kami sebelum memilih kaedah ini. Apa sahaja pilihan penghantaran yang anda buat, kami akan memberi anda pautan untuk mengesan pakej anda secara dalam talian.
Bayaran penghantaran merangkumi kos pengendalian dan pembungkusan serta kos penghantaran. Bayaran pengendalian tetap, sedangkan bayaran pengangkutan berbeza-beza mengikut jumlah berat penghantaran. Kami menasihati anda untuk mengumpulkan item anda dalam satu pesanan. Kami tidak dapat mengumpulkan dua pesanan berbeza yang dibuat secara berasingan, dan bayaran penghantaran akan dikenakan untuk setiap pesanan tersebut. Bungkusan anda akan dihantar atas risiko anda sendiri, tetapi perhatian khusus diambil untuk melindungi benda-benda rapuh.

Kotak berukuran besar dan barang anda dilindungi dengan baik.

2.0 Pulangan Domestik

Kami menerima pengembalian sehingga 14 hari setelah anda menerima pesanan anda. Harap maklum bahawa caj penghantaran dan kupon yang digunakan tidak akan dikembalikan.

Sekiranya anda mengembalikan produk, sila hubungi kami terlebih dahulu di [email protected] dan pastikan bahawa:

Item terdapat dalam bungkusan asalnya seperti bagaimana ia dihantar
Tanda produk masih utuh
Mereka tidak dicuci dan tidak dipakai
Borang pengembalian diisi dan dilampirkan pada bungkusan


Sekiranya pelanggaran terhadap salah satu syarat di atas berlaku, kami berhak untuk menolak pemulangan.

* Harap maklum bahawa kami hanya membenarkan satu kali pengembalian untuk setiap pesanan & produk dan barang yang dijual tidak dapat dikembalikan.
* Pesanan yang dibuat menggunakan kredit kedai tidak dianggap sebagai pesanan baru dan tidak dapat dikembalikan, dikembalikan atau ditukar.

3.0 Pulang ke Gudang

Sila kembalikan produk ke alamat di bawah:

Faruq Jamil Trading (HQ)
Lot 2346 Pdg Masjid, Jln Kodiang
06100 Kodiang, Kedah, Malaysia.
601156441170

Pelanggan yang mengembalikan produk mereka disarankan untuk menggunakan perkhidmatan penghantaran yang membolehkan anda mengesan status penghantaran bungkusan anda, kerana kami tidak memikul tanggungjawab jika bungkusan tersebut hilang.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lebih lanjut, sila hubungi kami di [email protected]

3.1 Kos Pulangan

Dalam keadaan kembali, pelanggan perlu menanggung kos mengembalikan barang kecuali kerana:

Item rosak
Kesalahan disebabkan oleh pihak kami


4.0 Pulangan Antarabangsa

Semua pengembalian antarabangsa perlu dikembalikan dalam masa 15 hari setelah menerima. Pelanggan perlu menanggung kos penghantaran dua hala. Semua barang yang dikembalikan akan diperiksa dan boleh dikembalikan dalam kredit / dompet kedai.

5.0 Kos Penghantaran

Poslaju Sabah(1-5 hari bekerja) 1st 1KG = RM8.00
Poslaju Sarawak (3-10 hari bekerja) 1st 0.5KG = RM13.00

6.0 Halaman Penjejakan:

https://track.tehsenna.com